Zupa rakowa

Zupa rakowa . Raki wyszorować, wypłukać, zmieniając kilkakrotnie wodę, lub pod strumieniem wody bieżącej. Wrzucać raki do wrzącej osolonej wody z koprem i nacią pietruszki i gotować ok. 10 min. Umyte warzywa obrać, opłukać, pokrajać i poddusić z dodatkiem połowy masła, zalać wrzącą wodą, osolić, ugotować. Kleszcze i szyjki ostudzonych raków obrać ze skorupek. Skorupki podsuszyć w letnim piekarniku, następnie utłuc, poddusić z resztą masła, dolać wody i dusić pod przykryciem ok. 20 min. Wywar z jarzyn i skorupek przecedzić, dodać mięso z szyjek i kleszczy (pokrajać wzdłuż na połówki), zagotować, zagęścić mąką. Ponownie zagotować mieszając. Odstawić, dodać śmietanę i pół pęczka posiekanego kopru. Przyprawić do smaku solą. Podawać zaraz po przyrządzeniu z ugotowanym na sypko ryżem. [więcej w: pizzeria Wieliczka, restauracja olsztyn, badanie emg warszawa ]

Tags: , ,

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)

Powiązane tematy z artykułem: badanie emg warszawa pizzeria Wieliczka restauracja olsztyn