Tymbaliki sledziowe

Tymbaliki śledziowe . Mannę ugotować na mleku i ostudzić. Pory dokładnie umyć, oczyścić i razem z filetami ze śledzi zemleć w maszynce, po czym dokładnie wymieszać z kaszą. Dodać masło, śmietanę, żółtko oraz sproszkowane przyprawy i trochę cukru. Masę dobrze utrzeć, w końcu wymieszać ostrożnie z ubitą na sztywno pianą z białek. Filiżanki posmarować wewnątrz masłem i napełnić do połowy przygotowaną masą. Ustawić filiżanki w dużym płaskim rondlu, do którego nalać tyle wody, aby sięgała do połowy filiżanek. Postawić rondel na małym ogniu, przykryć pokrywą i gotować powoli ok. 40 min. U gotowane tymbaliki wyjąć z filiżanek na półmisek, udekorować nacią pietruszki i jajem ugotowanym na twardo. Podawać na gorąco z sosem śmietanowym lub koperkowym. 1 kg śledzi, 75 dag warzyw mieszanych (marchew, pietruszka, por, seler), 3 cebule, sól, liść laurowy, pieprz, 2 łyżki masła 3 śledzie, 2 marchwie, pietruszka, mały seler, ma y por, cebula, łyżka octu, 2 ziarna pieprzu i ziela angielskiego, sól, nać pietruszki, masło l kg śledzi, 1 łyżki mąki, 15 dag oliwy lub oleju sojowego, sól, pieprz, nać pietruszki [podobne: emg warszawa, restauracje katowice, Pizza zamość ]

Tags: , ,

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)