Smażone rydze

Składniki na 6 porcji:

  • pół kg rydzów
  • masło klarowane
  • 20 dag szynki pokrojonej na cienkie plasterki
  • pęczek koperku
  • 200 ml kwaśnej śmietany 22%
  • 3 ząbki czosnku
  • przyprawy: sól, świeżo zmielony czarny pieprz

 

Rydze czyścimy, myjemy, przycinamy ogonki i suszymy papierowym ręcznikiem kuchennym. Ma patelni rozgrzewamy masło, wrzucamy rydze i smażymy je na złoto. Usmażone rydze wyjmujemy na talerz i posypujemy solą. Na pozostałe po smażeniu grzybów masło wkładamy plasterki szynki i przysmażamy je tak, aby były mocno chrupiące.

Sos: siekamy umyty koperek, wsypujemy go do śmietany, doprawiamy obranym i wyciśniętym przez praskę czosnkiem, solą oraz pieprzem. Sos podajemy do grzybów z szynką.

[podobne: oczyszczalnia przydomowa, deska kompozytowa, zbiorniki przeciwpożarowe ]

Tags: , ,

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)