Sledzie swieze z wody

Śledzie świeże z wody . Śledzie umyć, przekrajać wzdłuż, usunąć wnętrzności, odciąć głowy, płetwy i ogony, skropić octem i odstawić na 30 min. Warzywa dokładnie umyć, obrać, opłukać, zalać zimną wodą, posolić, dodać przyprawy i gotować na silnym ogniu pod przykryciem. Gdy warzywa będą miękkie, włożyć śledzie, po czym zmniejszyć ogień i gotować ok. 15 min. Ugotowane śledzie wyjąć na półmisek, polać stopionym masłem i posypać posiekaną nacią pietruszki. Podawać z ziemniakami z wody i z zieloną sałatą. Śledzie świeże smażone. Śledzie sprawić jak wyżej. Odciąć głowy, płetwy i ogony. Otaczać w mące i smażyć na patelni z gorącą oliwą. Obrumienione śledzie oprószyć solą i pieprzem, wstawić na kilkanaście minut do ogrzanego piekarnika, żeby doszły. Podawać ułożone na półmisku, posypać posiekaną nacią pietruszki, obłożyć ziemniakami puree lub frytkami. Podawać z surówką z kwaszonej kapusty lub z zielo ną sałatą. [patrz też: designerskie wieszaki, Restauracja w Olsztynie, restauracja kielce ]

Tags: , ,

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)

Powiązane tematy z artykułem: designerskie wieszaki restauracja kielce Restauracja w Olsztynie