Sledzie swieze z grzybami

Śledzie świeże z grzybami . Przygotować filety śledziowe i pokrajać w kawałki, oprószyć mąką i lekko zrumienić na oliwie. Grzyby przebrać, oczyścić, dokładnie umyć, osączyć i pokrajać. Obrane cebule opłukać, posiekać w kostkę, zrumienić na pozostałej oliwie, dodać grzyby, udusić, doprawić solą i pieprzem, wymieszać ze śmietaną. Obsmażone śledzie zalać uduszonymi grzybami i całość lekko poddusić. Podawać na salaterce z kluskami i zieloną sałatą; można posypać posiekaną zieleniną. Pamiętać należy, że używamy tylko sierzych i sprawdzonych grzybów i tylko jeśli jesteśmy pewni ich rodzaju. [przypisy: restauracja Wieliczka, pokaz barmański, restauracja puławy ]

Tags: , ,

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)