Sledzie swieze w zalewie

Śledzie świeże w zalewie . Śledzie usmażyć jak w przepisie Śledzie smażone, pozostawić do ostygnięcia. Umyte i obrane warzywa opłukać, pokrajać, zalać wrzącą, osoloną wodą i gotować. Gdy będą prawie miękkie, odcedzić, zalać octem, dodać pokrajaną cebulę, posiekany czosnek i przyprawy, zagotować, dodać posiekane grzyby, wymieszać, przyprawić do smaku solą i szczyptą cukru do smaku. Gotową zalewą zalać przygotowane śledzie. Pozostawić w zimnej spiżarce lub lodówce. Podawać jako przystawkę z pieczywem. 50 dag śledzi, 2 cytryny, 2 cebule, 3 łyżki oliwy, sól, cukier 50 dag śledzi, 2 cebule, 3 łyżki oliwy lub oleju sojowego, pół pęczka szczypiorku, cukier, cytryna, sól Potrawy ze śledzi wędzonych [więcej w: blachodachówki gontopodobne, pizza po zbóju, pizza u dziada ]

Tags: , ,

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)

Powiązane tematy z artykułem: blachodachówki gontopodobne pizza po zbóju pizza u dziada