Sledzie swieze w smietanie

Śledzie świeże w śmietanie . Śledzie opłukać, oskrobać z łusek, sprawić, odciąć głowy i płetwy, umyć dokładnie, skrajać filety, wybrać ości. Przygotowane filety otoczyć w mące, oprószyć solą i pieprzem. Obraną cebulę opłukać, drobno pokrajać i zrumienić na oleju na złoty kolor. Rondel natrzeć wewnątrz czosnkiem, układać w nim filety, posypać każdą warstwę cebulą. Po napełnieniu rondla zalać całość śmietaną. Dusić na wolnym ogniu ok. 15 min. od momentu zagotowania. Podawać w tym samym naczyniu, w którym się dusiły, z gotowanymi ziemniakami i z surówkami. Śledzie świeże zapiekane z jajami Śledzie opłukać, zeskrobać łuskę, sprawić, odciąć głowy i płetwy, umyć, skrajać filety, usunąć ości, pokrajać w kawałki. 3 jaja ugotować na twardo, ostudzić,obrać, pokrajać w plasterki. Rondel ze szkła ognioodpornego lub kamionkę wysmarować łyżką masła, wysypać tartą bułką. Układać w rondlu warstwami kawałki ś ledzi i plasterki jaj, oprószyć solą i pieprzem. Mleko roztrzepać z pozostałymi jajami, utartym serem i posiekaną nacią pietruszki. Sosem tym zalać potrawę, wstawić do nagrzanego piekarnika, zapiec. Podawać na gorąco w tym samym naczyniu, w którym zapiekano. Można tu także wykorzystać prodiż. Podawać z kluskami i surówkami. [więcej w: podesty magazynowe, cyklofosfamid, restauracja orientalna kraków ]

Tags: , ,

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)

Powiązane tematy z artykułem: cyklofosfamid podesty magazynowe restauracja orientalna kraków