Sledzie swieze po pomorsku

Śledzie świeże po pomorsku . 1 kg śledzi, 2 łyżki smalcu, 50 dag pomidorów, 2 cebule, sól, pieprz lub sproszkowana papryka, cukier 75 dag śledzi, 50 dag gąsek lub maślaków, 3 cebule, 15 dag oliwy lub smalcu, pół pęczka naci pietruszki, sól, pieprz, 3 łyżki mąki, pół szklanki śmietany Obrane warzywa opłukać i zetrzeć na tarce o dużych otworach, wymieszać z połową oliwy (oleju), osolić i udusić, skrapiając w razie potrzeby wodą. Do miękkich warzyw dodać pastę pomidorową. Doprawić do smaku solą i przyprawami, aby potrawa była pikantna. Śledzie opłukać, oskrobać z łusek, sprawić, odciąć głowy i płetwy, skrajać filety, wybrać ości. Przygotowane filety otoczyć w mące. Smażyć na oliwie na złoty kolor, oprószyć solą i pieprzem. Usmażone śledzie wstawić na kilkanaście minut do nagrzanego piekarnika, aby doszły, następnie ułożyć ha półmisku, pokryć uduszonymi jarzynami. Podawać na gorąco z pieczonymi ziemniakami i zielo ną sałatą po polsku. [patrz też: designerskie wieszaki, tworzenie stron internetowych Sandomierz, blachodachówki gontopodobne ]

Tags: , ,

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)

Powiązane tematy z artykułem: blachodachówki gontopodobne designerskie wieszaki tworzenie stron internetowych Sandomierz