Sledzie smazone panierowane

Śledzie smażone panierowane. Filety wymoczonych śledzi opłukać, oprószyć mąką. Jajo rozmieszać z mlekiem i maczać w tym oprószone filety, następnie otaczać w tartej bułce i smażyć na oliwie na złoty kolor. Zrumienione :filety ułożyć na półmisku, obłożyć pieczonymi ziemniakami. Podawać jako danie obiadowe, z surówką z kwaszonej kapusty. Śledzie smażone w cieście Przygotować filety śledziowe, opłukać, osączyć, pokrajać na dzwonka. Mąkę przesiać, wymieszać trzepaczką z jajami i mlekiem lub śmietaną. W przygotowanym cieście maczać kawałki śledzi, nabijając kolejno na widelec. Smażyć na oliwie na złoty kolor. Podawać zaraz po przyrządzeniu z buraczkami, kapustą duszoną lub fasolką szparagową, jako danie obiadowe lub na kolację. [hasła pokrewne: pizza na wypasie, pizza od łysego, pizza na wypasie ursus ]

Tags: , ,

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)

Powiązane tematy z artykułem: pizza na wypasie pizza na wypasie ursus pizza od łysego