Sledzie smazone nadziewane

Śledzie smażone nadziewane . 6 śledzi, 1,5 szklanki tartej bułki, 2 jaja, kilka łyżek mleka, 2 cebule, 2 łyżki masła, 15 dag oliwy, sól, pieprz, 3 łyżki mąki, pół pęczka naci pietruszki, 5 śledzi mleczaków, szklanka tartej bułki, cebula, łyżka masła, pół pączka naci pietruszki, 3 łyżki mąki, jajo, 10 dag oliwy, imbir, pieprz, gałka muszkatołowa Przygotowane filety śledziowe opłukać, osączyć. Masło utrzeć z jajem na masę, dodać posiekaną nać pietruszki, drobno posiekaną cebulę usmażoną na oliwie i połowę tartej bułki. Wymieszać, doprawić solą i pieprzem do smaku. Przygotowane połówki śledzi posmarować przyrządzonym nadzieniem, przykryć drugą połówką, zaciskając brzegi, aby tworzyły kształt śledzia. Nadziane śledzie panierować w mące, jaju, wymieszanym z mlekiem, a następnie w tartej bułce i smażyć na rozgrzanej oliwie. Podawać na półmisku, obłożone ziemniakami z wody lub frytkami osobno podawać surówkę. [więcej w: barman na wesele, badanie emg warszawa, rutinoscorbin forum ]

Tags: , ,

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)