Sledzie smazone nadziewane ryzem

Śledzie smażone nadziewane ryżem. 5 śledzi, pół szklanki ryżu, pół pęczka naci zdjąć skórę, skrajać filety, oddzielić ości, pietruszki, 3 strąki papryki, 2 jaja, łyżka pasty pomidorowej, 2 cebule, 2 łyżki tartej bułki, 15 dag oliwy, sól, papryka sproszkowana pieprz ziołowy Iub papryka Śledzie opłukać, wymoczyć, wypatroszyć, opłukać. Ryż umyć i ugotować na sypko. Obraną i opłukaną cebulę drobno posiekać i zrumienić na oliwie. Pod koniec smażenia dodać pokrajaną w kostkę, chwilę poddusić i wymieszać z ryżem. Dodać jaja, posiekaną nać pietruszki i pastę pomidorową, wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem ziołowym lub papryką. Przygotowane nadzienie nałożyć na połowę filetów śledziowych, przykryć pozostałymi filetami, zacisnąć brzegi, otoczyć w tartej bułce i usmażyć na oliwie. Śledzie ułożyć na półmisku, udekorować jarmużem, podawać z surówkami. [przypisy: restauracje katowice, badanie emg warszawa, przepisy kulinarne ]

Tags: , ,

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)

Powiązane tematy z artykułem: badanie emg warszawa przepisy kulinarne restauracje katowice