Sledzie smazone nadziewane mleczem

Śledzie smażone nadziewane mleczem . Wymoczone śledzie sprawić, nie zdejmując skóry. Ostrożnie, aby nie uszkodzić grzbietu, wyjąć kręgosłup wraz z ośćmi (przez jamę brzuszną). Drobno posiekaną cebulę poddusić z dodatkiem masła. Wymoczone mlecze oczyścić z błon, opłukać i rozetrzeć, dodać 3/4 szklanki tartej bułki, uduszoną cebulę, posiekaną nać pietruszki, wszystko wymieszać i dodać przyprawy. Przygotowanym nadzieniem napełnić śledzie, które następnie panierować w roztrzepanym jaju i tartej bułce. Smażyć na oliwie. Ułożyć na półmisku, okładając ziemniakami z wody podawać z surówką z kapusty słodkiej lub kwaszonej. [podobne: restauracja kielce, przepisy na nalewki, zbiorniki przeciwpożarowe ]

Tags: , ,

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)

Powiązane tematy z artykułem: przepisy na nalewki restauracja kielce zbiorniki przeciwpożarowe