Sledzie opiekane z sosem musztardowym

Śledzie opiekane z sosem musztardowym . Wymoczyć w wannie, śledzie oczyscic, opłukać, przekrajać wzdłuż, oddzielić filety od ości. Jajo roztrzepać z mlekiem i wymieszać z mąką na rzadkie ciasto, tak jak na naleśniki, posolić. Przygotowane filety maczać w cieście i smażyć na rozgrzanym oleju. Następnie przykryć i wstawić na kilka minut do gorącego piekarnika lub postawić na małym ogniu. Śmietanę wymieszać z musztardą i posiekanym szczypiorkiem, dodać cukru do smaku i podawać osobno. Opiekane śledzie z sosem musztardowym można podawać na gorąco lub na zimno. [podobne: pokaz barmański, Pizza zamość, potrawy makaronowe ]

Tags: , ,

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)