Salatka z wedzonych sledzi z jarzynami

Sałatka z wędzonych śledzi z jarzynami. Ryby wędzone obrać ze skóry, odciąć głowy, oczyścić jamę brzuszną, wybrać ości, mięso pokrajać w paski. Oczyszczonego, wymoczonego śledzia solonego i sardele pokrajać w taki sam sposób. Ziemniaki i selery ugotować, obrać ze skórki, pokrajać w kostkę, tak samo pokrajać ogórki. Obraną cebulę opłukać i drobno posiekać. Wymieszać wszystkie składniki razem, dodać nać pietruszki, musztardę i oliwę. Doprawić do smaku sokiem z cytryny, solą i cukrem. Wyłożyć na półmisek można udekorować listkami sałaty i ozdobnie pokrajaną ugotowaną marchewką. Masło z wędzonego śledzia Duży śledź, 10 dag masła, szczypiorek Śledzia obrać ze skóry, odciąć głowę, oczyścić dokładnie jamę brzuszną, skrajać filety, oddzielając ości. Mięso drobno posiekać, a następnie utrzeć w donicy z masłem i szczypiorkiem tak, aby powstała jednolita masa. Podawać z pieczywem. [hasła pokrewne: restauracje kielce, restauracja puławy, Kuchnia Polska ]

Tags: , ,

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)

Powiązane tematy z artykułem: Kuchnia Polska restauracja puławy restauracje kielce