Salatka z wedzonych sledzi z grzybami

Sałatka z wędzonych śledzi z grzybami . 30 dag wędzonych śledzi, kilkanaście kwaszonych grzybów (rydzów), 2 cebule, 4 lyżki oliwy, jabłko, cytryna, sól, cukier, pieprz. 2 szklanki serwatki 50 dag ziemniaków, 25 dag selerów, 25 dag ogórków kwaszonych, 3 śledzie, 2 sardele lub pół śledzia solonego, 1 cebula, 1,5 łyżki musztardy, cytryna, 10 dag oliwy lub oleju słonecznikowego, sól, cukier, pół pęczka naci pietruszki lub szczypiorku 2 śledzie, bułka barowa, pół szklanki mleka, łyżka masła, szklanka śmietanki, 5 dag tartej bułki, 2 żółtka, pieprz, 3–4 łyżki utartego ostrego sera Przygotowane filety śledziowe moczyć w serwatce 1-2 godz., odsączyć i pokrajać w wąskie paski. W taki sam sposób pokrajać kwaszone rydze lub inne grzyby. Obrane cebule i jabłko opłukać i pokrajać w drobną kostkę. Wszystkie składniki wymieszać z oliwą. Doprawić do smaku sokiem z cytryny, solą, cukrem i pieprzem. Podawać z pieczywem lub pieczonymi ziemnia kami. [patrz też: zbiorniki przeciwpożarowe, restauracje kielce, restauracje katowice ]

Tags: , ,

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)

Powiązane tematy z artykułem: restauracje katowice restauracje kielce zbiorniki przeciwpożarowe