Sałatka z borowików

Składniki na 4 porcje:

  • garść borowików
  • puszka białej fasoli
  • 2 jajka
  • 1 jabłko
  • 4 kawałki papryko konserwowej
  • majonez, ocet
  • cytryna
  • przyprawy: sól, pieprz, cukier

 

Grzyby czyścimy, myjemy i wrzucamy na osolony wrzątek. Muszą gotować się 10 minut. Po ugotowaniu grzyby wkładamy do miski i skrapiamy octem. Fasolę odcedzamy i dokładamy do grzybów. Jajka gotujemy na twardo, kroimy na cząstki i wkładamy do miski. Pokrojone w kostkę jabłko kropimy sokiem z cytryny, łączymy z grzybkami, fasolą i jajkami. Paprykę siekamy i dodajemy do pozostałych warzyw. Wszystkie składniki mieszamy, dodajemy pół szklanki majonezu, doprawiamy przyprawami i skrapiamy octem. Zamiast świeżych grzybów można użyć marynowanych.

[więcej w: izolacja ścian, beton dekoracyjny, grzejnik chromowany ]

Tags: , ,

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)