Salatka sledziowa I

Sałatka śledziowa I. 3 śledzie, 50 dag warzyw mieszanych (marchew, pietruszka, seler, por), 2 duże cebule, kwaśne jabłko, łyżeczka koncentratu pomidorowego, łyżeczka musztardy, 1/3 szklanki oleju, sól, cukier, cytryna, 3 śledzie, 4 ziemniaki, pół szklanki groszku konserwowego, 2 jaja, 2 ogórki konserwowe, 2 cebule, jabłko, pół ząbka czosnku, pół szklanki majonezu, sól, cukier 2 śledzie, 5 ziemniaków, 2 cebule, pół szklanki sosu majonezowego, łyżeczka musztardy, 2-3 grzyby marynowane, 5 dag pikli lub korniszonów, jajo, sól, cukier, pieprz, cytryna Warzywa dokładnie umyć, oczyścić, opłukać, po czym zetrzeć na tarce o dużych otworach, pory pokrajać w paseczki, a cebulę drobno posiekać. Jabłko umyć, obrać ze skórki, usunąć gniazdo nasienne i pokrajać w kostkę. Przygotowane filety śledziowe pokrajać w cienkie paseczki, wymieszać z warzywami, cebulą i jabłkiem. Olej wymieszać z musztardą i koncentratem pomidorowym, doprawić sokiem z cytryny, cukrem i solą. Wlać do sałatki, wymieszać dokładnie, doprawić do smaku i wyłożyć sałatkę do salaterki. [więcej w: wieszaki na medale, wyposażenie stajni, mechanizm zwrotniczy ]

Tags: , ,

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)

Powiązane tematy z artykułem: mechanizm zwrotniczy wieszaki na medale wyposażenie stajni