Salatka rakowa z selerami

Sałatka rakowa z selerami . 10-15 raków, 1,5 pączka kopru, pęczek naci pietruszki, 50 dag warzyw mieszanych (marchew, pietruszka, seler, por), 1 cebula, ok. 1 szklanka śmietany, łyżka masła, mąki, sól 10-15 raków, 1,5 pęczka kopru, pęczek naci pietruszki, 50 dag warzyw mieszanych (marchew, pietruszka, seler, por), 1 cebula, 3 żółtka, sól do smaku. Raki ugotować. Szyjki i kleszcze rakowe obrać ze skorupek. Selery ugotować, pokrajać w kostkę, wymieszać z rakami, posiekaną zieleniną i oliwą. Przyprawić do smaku solą, sokiem z cytryną i szczyptą cukru. Gotową sałatkę ułożyć na półmisku, wyłożonym listkami zielonej sałaty. Udekorować. Podawać, jako przystawkę z pieczywem. [patrz też: Restauracja w Olsztynie, restauracja kielce, Kuchnia Polska ]

Tags: , ,

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)

Powiązane tematy z artykułem: Kuchnia Polska restauracja kielce Restauracja w Olsztynie