Pora na pora

Składniki:

  • 1 kg pora
  • 1 duży ziemniak
  • 500 g drobno mielonego twarogu
  • 1 cebula
  • oliwa
  • masło
  • sól, pieprz
  • żelatyna
  • 100 ml śmietanki 30%
  • 250 ml śmietanki 18%
  • 200 g sera pleśniowego rokpol

Do garnka wlewamy śmietankę 18% i zagotowujemy. Wrzucamy pokruszony ser pleśniowy i mieszamy. Całość doprowadzamy do wrzenia, ciągle mieszając, aż sos zgęstnieje. Doprawiamy solą i pieprzem. Pora i ziemniaka gotujemy na miękko w lekko osolonej wodzie. Ok. 1/3 pora pozostawiamy nierozdrobnioną, pozostałą część po ostudzeniu dokładnie rozdrabniamy. Cebulę szatkujemy i podsmażamy na maśle. Wszystko mieszamy, dodajemy twaróg, oliwę, śmietankę 30% z 3 łyżkami żelatyny rozpuszczonej w gorącej wodzie oraz solą i pieprzem. W misce umieszczamy resztę pora, wkładamy ser ze śmietaną i wstawiamy do lodówki. Po wyjęciu polewamy sosem serowym. [podobne: podpaski czy tampony, logopeda Poznań, tampony na noc ]

Tags: , ,

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)