Pierniczki

Składniki:

  • 125 g masła
  • pół szklanki cukru trzcinowego
  • pół szklanki miodu
  • 3 szklanki mąki pszennej
  • przyprawa do piernika
  • soda oczyszczona

Miękkie masło utrzyj z cukrem na puszystą masę. Dodaj miód i mieszaj całość do uzyskania jednolitej masy. Dodaj 2,5 szklanki mąki, 2 łyżeczki przyprawy do piernika oraz 1 łyżeczkę sody oczyszczonej. Zagnieć ciasto, dodaj łyżkę mąki, jeśli ciasto się mocno klei. Gotowe ciasto zawiń w folię i włóż do lodówki na godzinę. Po tym czasie rozwałkuj ciasto na wysypanej mąką stolnicy. Wycinaj pierniki foremkami o różnych kształtach. Blachę wyłóż papierem do pieczenia i układaj na niej pierniki. Piecz w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 st. 10 minut. Gotowe pierniki pozostaw do ostudzenia i dowolnie udekoruj. [patrz też: rutinoscorbin forum, sprzęt rehabilitacyjny, ginekologia ]

Tags: , ,

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)