Napoje przyrzadza sie ze swiezych surowców lub z gotowych naturalnych soków pasteryzowanych, wyrabianych przez przemysl spozywczy

Napoje przyrządza się ze świeżych surowców lub z gotowych naturalnych soków pasteryzowanych, wyrabianych przez przemysł spożywczy. W przypadku korzystania ze świeżych warzyw, należy je dokładnie umyć, obrać i opłukać szybko, najlepiej pod strumieniem wody bieżącej. Następnie wycisnąć sok w specjalnej maszynce lub utrzeć na tarce o drobnych otworach i wycisnąć sok przez płótno, gazę lub sito. Otrzymany sok połączyć z dodatkami, przyprawić do smaku. W celu oziębienia napojów włożyć do szklanek potłuczony lód konsumpcyjny. Podawać w małych szklaneczkach. Wszystkie wyżej podane napoje można wykonywać w sposób naj prostszy, mieszając składniki trzepaczką. Można tu wykorzystywać nie tylko zwykłe ręczne trzepaczki do ubijania piany, ale również trzepaczki zaopatrzone w korbkę oraz trzepaczki elektryczne. Przygotowanie napoju ułatwia użycie miksera. Według przepisów na napoje ze zsiadłego mleka, można sporządzać napoje z maślanki lub kefiru. Efekty smakowe są jednak nieco odmienne. [hasła pokrewne: makaron do rosołu własnej roboty, makaron do lasagne gotować czy nie, hologramy els ]

Tags: , ,

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)

Powiązane tematy z artykułem: hologramy els makaron do lasagne gotować czy nie makaron do rosołu własnej roboty