Napój dla zniwiarzy
Napój dla żniwiarzy . 2 szklanki serwatki, 2 szklanki soku z kiszonej kapusty, 1 łyżka drobno siekanej zielonej pietruszki, cukier do smaku Wymieszać płyny, silnie oziębić, dodać zieleni. Doprawić do smaku. Do przenoszenia w pole najlepiej nalewać do termosów. Proporcje surowców na różne napoje warzywne ,5 kg marchwi, 0,5 kg selerów, 0,5 kg jabłek, sól do smaku, 1,5 szklanki serwatki 0,5 kg pomidorów, 0,5 kg marchwi, 1,5 szklanki serwatki, sól i cukier do smaku 1 szklanka soku pomidorowego 1 szklanka serwatki lub maślanki, 2 szklanki soku z warzyw mieszanych, sól, cukier do smaku 2 szklanki soku z marchwi, l szklanka soku z jabłek, 1 szklanka serwatki, sól do smaku 2 szklanki soku z warzyw mieszanych, 1 szklanka serwatki, pół szklanki soku z jabłek, pół szklanki soku z pomidorów, sól . [podobne: pizza bez drożdży kwestia smaku, makaron na szybko z niczego, pizza u dziada ]