Mleczny sorbet czekoladowo – pomarańczowy

Składniki:

  • 500 ml soku ze świeżo wyciśniętych pomarańczy
  • 2 łyżeczki kandyzowanej skórki pomarańczowej
  • 500 g mlecznej czekolady
  • 1 l mleka
  • 3 łyżki kakao
  • 200 g cukru pudru

W garnku gotujemy sok z pomarańczy, kakaoi cukier. Dolewamy mleko i gotujemy przez kilka minut. Po ostudzeniu  dorzucamy kawałeczki pokruszonej czekolady i skórkę pomarańczową. Przelewamy do naczynia i wstawiamy do zamrażarki na kilka godzin. Co jakiś czas wyjmujemy i mieszamy widelcem, aby uzyskać puszystość deseru. Po wyjęciu dekorujemy tartą czekoladą i kawałkami świeżych pomarańczy. [hasła pokrewne: Balsam Johnson, stomatolog wola, dentysta rzeszów ]

Tags: , ,

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)