lody tajskie poznan

Fizz porzeczkowy

Fizz porzeczkowy . 1 szklanka wina porzeczkowego, pół szklanki szampana, lód konsumpcyjny, woda sodowa Wino porzeczkowe (może być domowej roboty) wlać do kieliszków. Włożyć po kilka kawałeczków lodu i uzupełnić kieliszek szampanem wodą sodową. Podawać ze słomkami. Fizz pomarańczowy 1 szklanka soku pomarańczowego mało słodzonego, 1 szklanka szampana półsłodkiego, 4 kostki cukru, lód konsumpcyjny, skórka pomarańczowa, woda sodowa Skórkę z ćwierci pomarańczy umyć, skroić (tylko sam wierzch) i cienko pokrajać (jak makaron). Dodać do każdego kieliszka t...

Więcej »

Salatka z wedzonych sledzi z grzybami

Sałatka z wędzonych śledzi z grzybami . 30 dag wędzonych śledzi, kilkanaście kwaszonych grzybów (rydzów), 2 cebule, 4 lyżki oliwy, jabłko, cytryna, sól, cukier, pieprz. 2 szklanki serwatki 50 dag ziemniaków, 25 dag selerów, 25 dag ogórków kwaszonych, 3 śledzie, 2 sardele lub pół śledzia solonego, 1 cebula, 1,5 łyżki musztardy, cytryna, 10 dag oliwy lub oleju słonecznikowego, sól, cukier, pół pęczka naci pietruszki lub szczypiorku 2 śledzie, bułka barowa, pół szklanki mleka, łyżka masła, szklanka śmietanki, 5 dag tartej bułki, 2 żółtka, pieprz, 3--4 łyżki u...

Więcej »

Mleko kwaśne

Mleko kwaśne. W temperaturze pokojowej mleko, które stoi dłuższy czas, zsiada się pod wpływem działania bakterii kwasu mlekowego, z laktozy wytwarza się kwas mlekowy. Gdy zawartość kwasu mlekowego dojdzie do 0,2 %, łączy się on z wapniem tworząc mleczan wapniowy, a uwolniona kazeina ścina się na galaretowatą masę. Mleko kwaśnieje najprędzej w temperaturze +250 °C (dlatego w lecie mleko kwaśnieje prędzej). Mleko kwaśne jest smaczne, zawiera więcej witaminy C niż mleko zwykłe. Rozwój bakterii kwasu mlekowego hamuje wzrost innych bakterii, między innymi rozkładaj...

Więcej »

Zobacz też:

pizza na wypasie fedeńczak benfotiamina pizza z radości pizza od łysego kraków pizza u rudika śledzie w zalewie octowej siostry anieli pizza z nowolipek pizza u dziada pizza bez drożdży kwestia smaku pizza od łysego pizza na wypasie ursus pizza od górala kraśnik pizza po zbóju makaron do rosołu własnej roboty makaron na szybko z niczego pizza po byku pizza na barskiej blachodachówki gontopodobne dobrzemitu makaron bez glutenu biedronka w garnku wrze woda aw niej gotuje się makaron makaron bez jajek lubella makaron do lasagne gotować czy nie

Architektura 21szego wieku : Konkurs na projekt tajwańskiej wieży / OODA + OOIIO

Cocktaile . Napoje chłodzące, zwane cocktailami oraz częściej podawane na przyjęciach i spotkaniach, a nawet w kawiarniach można sporządzać w dużym wyborze z bardzo różnorodnych surowców. Sztuka w tym, aby dobrać smakowo produkty, które harmonizują ze sobą lub wzmacniają określony smak i kolor. Ponadto produkty należy tak dobierać, aby chociaż jeden był bardziej aromatyczny i tak mocny, aby nadał zapach całemu zestawowi. Cocktaile mogą być zrobione z owoców świeżych, z kompotów, z nektarów owocowych i soków owocowych. Innym zasadniczym składnikiem są ...

Więcej »
http://www.patomorfologia.com.pl 751#polędwica z indyka kwestia smaku , #pomysły na przekąski na imprezę , #zupa fasolowa tradycyjna przepis , #ciasta z galaretkami bez pieczenia , #przepisy na filet z dorsza , #pieczony kurczak kwestia smaku , #ciasto zebra kwestia smaku , #gofry wytrawne przepis , #zupa marchewkowa przepisy , #żurek śląski przepisy ,