przepis z mielonego

Zupa rakowa z zóltkami

Zupa rakowa z żółtkami . Raki i wywar z jarzyn oraz skorupek przygotować jak wyżej. Ugotowane jarzyny przetrzeć przez sito, połączyć z wywarem z jarzyn. Dodać drobno posiekane mięso z szyjek rakowych i kleszczy. Zagotować, odstawić, zaciągnąć surowymi żółtkami. Dodać pół pęczka posiekanego kopru. Przyprawić do smaku solą. Podawać w filiżankach z groszkiem ptysiowym lub paluszkami z ciasta francuskiego. Zupa rakowa na rosole 10-15 raków, łyżka masła 2,...

Więcej »

Cocktail cytrynowy

Cocktail cytrynowy . 1 cytryna, 3 łyżki cukru, 2 żółtka, 1 buteleczka śmietanki 10-procentowej, 2 kieliszki rumu Żółtka utrzeć z cukrem. Do masy dodać sok z cytryny, śmietankę i rum. Wszystko dokładnie wymieszać, najlepiej w mikserze. Podawać w płaskich kieliszkach, oprószając skórką otartą z cytryny (skórkę otrzeć z cytryny przed wyciśnięciem soku). Cobbler wiśniowy Pół szklanki soku wiśniowego lub nektaru, 2 kieliszki wiśniówki, 2 łyżeczki soku ...

Więcej »

Sałatka mięsno-kalafiorowa

Składniki dla 4 osób:

  • pół główki kalafiora
  • przyprawy: cukier, sól, kolorowy i czarny pieprz
  • 3 dymki
  • 1 papryka żółta
  • 1 papryka czerwona
  • 1 papryka zielona
  • 15 dag pomidorków koktajlowych
  • 15 dag polędwicy wołowej lub pieczeni, która pozostała z obiadu
  • koperek
  • ocet winny, oliwa
Kalafior umyj, podziel na małe różyczki, odetnij ogonki i wrzuć na osolony wrząte...

Więcej »

Zobacz też:

pizza na wypasie fedeńczak benfotiamina pizza z radości pizza od łysego kraków pizza u rudika śledzie w zalewie octowej siostry anieli pizza z nowolipek pizza u dziada pizza bez drożdży kwestia smaku pizza od łysego pizza na wypasie ursus pizza od górala kraśnik pizza po zbóju makaron do rosołu własnej roboty makaron na szybko z niczego pizza po byku pizza na barskiej blachodachówki gontopodobne dobrzemitu makaron bez glutenu biedronka w garnku wrze woda aw niej gotuje się makaron makaron bez jajek lubella makaron do lasagne gotować czy nie

Zwyrodniałe nabłonki

W organizowaniu Instytutu wzięli udział wybitni uczeni radzieccy z prof. : Mołczanową, Szatiornikowem, Zbarskim, Wilenskim, Pewznerem i Budagjanem na czele. Niedawno Instytut Odżywiania w Moskwie obchodził dwudziestolecie swego istnienia (1930-1950). Przez okres ten dokonano ogromnej pracy badawczej, która wniosła wiele cennych zdobyczy do nauki o odżywianiu człowieka zdrowego i chorego. Dużo uwagi poświęcono zagadnieniom żywienia społecznego, żywienia rozmaitych grup zawo...

Więcej »
http://www.drpotato.pl 751#ciasta z galaretkami bez pieczenia , #przepisy na filet z dorsza , #pieczony kurczak kwestia smaku , #ciasto zebra kwestia smaku , #gofry wytrawne przepis , #zupa marchewkowa przepisy , #żurek śląski przepisy , #łosoś w porach , #brokuły zapiekane serem , #jak ugotować jajka w koszulce ,