sałatki tureckie

Fizz porzeczkowy

Fizz porzeczkowy . 1 szklanka wina porzeczkowego, pół szklanki szampana, lód konsumpcyjny, woda sodowa Wino porzeczkowe (może być domowej roboty) wlać do kieliszków. Włożyć po kilka kawałeczków lodu i uzupełnić kieliszek szampanem wodą sodową. Podawać ze słomkami. Fizz pomarańczowy 1 szklanka soku pomarańczowego mało słodzonego, 1 szklanka szampana półsłodkiego, 4 kostki cukru, lód konsumpcyjny, skórka pomarańczowa, woda sodowa Skórkę z ćwierci pomarańczy umy...

Więcej »

Tarta porzeczkowa

Składniki na 8 porcji:

  • 20 dag masła
  • 2 żółtka
  • sól
  • 1 szklanka cukru
  • 2 szklanki mąki
  • 2 łyżki gęstej kwaśniej śmietany
  • 30 dag poreeczek
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • 1 opakowanie galaretki truskawkowej
  Zimne masło siekamy, dodajemy schłodzone żółtka, 3/4 szklanki cukru i szczyptę soli. Wsypujemy mąkę i wlewamy śmietanę. Wszystkie składniki wyrabiamy no...

Więcej »

Flip wisniowy z zóltkiem

Flip wiśniowy z żółtkiem . 2 żółtka, 2 łyżki cukru, 2 kieliszki czerwonego wina wytrawnego, 1 szklanka wydrylowanych wiśni, 1 kieliszek wiśniówki, 1 szklanka drobnego lodu, woda sodowa 2 żółtka, 2 łyżki cukru, 2 kieliszki likieru brzoskwiniowego, 0,25 dkg moreli lub brzoskwiń, 2 łyżeczki soku cytrynowego, 1 szklanka drobnego lodu konsumpcyjnego Żółtka ubić z cukrem. Do masy dodać wino, wiśniówkę i wiśnie. Nie posługiwać się mikserem, ponieważ napój lepiej wy...

Więcej »

Zobacz też:

pizza na wypasie fedeńczak benfotiamina pizza z radości pizza od łysego kraków pizza u rudika śledzie w zalewie octowej siostry anieli pizza z nowolipek pizza u dziada pizza bez drożdży kwestia smaku pizza od łysego pizza na wypasie ursus pizza od górala kraśnik pizza po zbóju makaron do rosołu własnej roboty makaron na szybko z niczego pizza po byku pizza na barskiej blachodachówki gontopodobne dobrzemitu makaron bez glutenu biedronka w garnku wrze woda aw niej gotuje się makaron makaron bez jajek lubella makaron do lasagne gotować czy nie

Podczas ruchu pilnika w przód po obrabianej powierzchni nalezy go do powierzchni przyciskac

Do podgrupy drugiej wchodzą napoje często nazywane sorbetami. Są to napoje o konsystencji zawiesistej, nieprzezroczyste, często intensywnie kolorowe, zdecydowanie słodkie i aromatyczne. Można je urozmaicać dodatkiem owoców. Podaje się je z reguły porcjowo w płaskich, dużych kieliszkach lub w małych szklaneczkach. Szprycer 1 szklanka wina białego, 1-2 szklanki wody sodowej, lód Do szklanego dzbanka wlać wino i wodę sodową. Dodać lód konsumpcyjny. Podawać na tac...

Więcej »
http://www.max-creative.pl 751#zupa fasolowa tradycyjna przepis , #ciasta z galaretkami bez pieczenia , #przepisy na filet z dorsza , #pieczony kurczak kwestia smaku , #ciasto zebra kwestia smaku , #gofry wytrawne przepis , #zupa marchewkowa przepisy , #żurek śląski przepisy , #łosoś w porach , #brokuły zapiekane serem ,