hity kwestii smaku

Cocktaile mozna robic w mikserach, ale mozna tez wszystkie -skladniki wlac np. do butelki od mleka i przez kilka minut silnie wstrzasac

Cocktaile można robić w mikserach, ale można też wszystkie -składniki wlać np. do butelki od mleka i przez kilka minut silnie wstrząsać. Na końcu dodaje się część lodu w drobnych kawałkach i nalewa w kieliszki, wysokie szklanki lub kolorowe kubki bez uszek. Na dno naczynia kładzie się jeszcze kilka kawałeczków lodu. Cocktaile często mają nazwy obce, pod którymi są znane i u nas. Cocktail o nazwie Cobbler - oznacza napój z dodatkiem owoców lub soku owocowego, alkoholu i kawałeczków lodu do gotowego napoju na wierzch kładzie się całe świeże owoce. Flip jest to napój,...

Więcej »

Tarta porzeczkowa

Składniki na 8 porcji:

  • 20 dag masła
  • 2 żółtka
  • sól
  • 1 szklanka cukru
  • 2 szklanki mąki
  • 2 łyżki gęstej kwaśniej śmietany
  • 30 dag poreeczek
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • 1 opakowanie galaretki truskawkowej
  Zimne masło siekamy, dodajemy schłodzone żółtka, 3/4 szklanki cukru i szczyptę soli. Wsypujemy mąkę i wlewamy śmietanę. Wszystkie składniki wyrabiamy nożem, a następnie szybko zagniatamy ciasto. Formujemy kulę, owijamy ją folią spożywczą i wstawiamy do lodówki na...

Więcej »

Fizz porzeczkowy

Fizz porzeczkowy . 1 szklanka wina porzeczkowego, pół szklanki szampana, lód konsumpcyjny, woda sodowa Wino porzeczkowe (może być domowej roboty) wlać do kieliszków. Włożyć po kilka kawałeczków lodu i uzupełnić kieliszek szampanem wodą sodową. Podawać ze słomkami. Fizz pomarańczowy 1 szklanka soku pomarańczowego mało słodzonego, 1 szklanka szampana półsłodkiego, 4 kostki cukru, lód konsumpcyjny, skórka pomarańczowa, woda sodowa Skórkę z ćwierci pomarańczy umyć, skroić (tylko sam wierzch) i cienko pokrajać (jak makaron). Dodać do każdego kieliszka trochę pokra...

Więcej »

Zobacz też:

pizza na wypasie fedeńczak benfotiamina pizza z radości pizza od łysego kraków pizza u rudika śledzie w zalewie octowej siostry anieli pizza z nowolipek pizza u dziada pizza bez drożdży kwestia smaku pizza od łysego pizza na wypasie ursus pizza od górala kraśnik pizza po zbóju makaron do rosołu własnej roboty makaron na szybko z niczego pizza po byku pizza na barskiej blachodachówki gontopodobne dobrzemitu makaron bez glutenu biedronka w garnku wrze woda aw niej gotuje się makaron makaron bez jajek lubella makaron do lasagne gotować czy nie

Rozwiązywanie problemów klinicznych: ocena niewydolności zastawki aortalnej

Składniki:

  • 1 kg kapusty kiszonej
  • 40 g suszonych grzybów
  • 1 cebula
  • 3 liście kaurowe
  • 4 ziarenka ziela angielskiego
  • sól, pieprz
  • 1 marchew
  • oliwa z oliwek
Grzyby opłucz i namocz w gorącej wodzie, pozostaw na 30 minut. Po tym czasie grzyby odcedź i bardzo drobno posiekaj. Wodę z grzybów pozostaw. Kapustę wypłucz, odciśnij i zalej wodą. Dodaj liście laurowe, ziele angielskie, wodę po grzybkach i gotuj kapustę do miękkości. Marchew zetrzyj na drobnych oczkach i dodaj do gotującej się kap...

Więcej »
http://www.witamina-b6.com.pl 751#zupa fasolowa tradycyjna przepis , #ciasta z galaretkami bez pieczenia , #przepisy na filet z dorsza , #pieczony kurczak kwestia smaku , #ciasto zebra kwestia smaku , #gofry wytrawne przepis , #zupa marchewkowa przepisy , #żurek śląski przepisy , #łosoś w porach , #brokuły zapiekane serem ,