żeberka w kapuście kiszonej w rękawie

Mazagran i szklanka mocnej prawdziwej kawy

Mazagran i szklanka mocnej prawdziwej kawy. 2-3 szklanki wody gotowanej ochłodzonej lub sodowej, 1 kieliszek rumu, 3-4 łyżki cukru, lód, 1 cytryna Przecedzoną kawę mocno oziębić, dodać również ochłodzoną wodę zwykłą lub sodową, rum, cukier i kawałki lodu. Podawać z kawałeczkami lodu, Najlepiej wygląda w wysokich szklankach. Mazagran należy podawać bardzo chłodny. Do szklanek włożyć po plasterku cytryny. Do picia podawać słomki. Napój czekoladowy Pół tabliczki twardej czekolady, 2 szklanki wody, 2 łyżki cukru, 2 kieliszki koniaku, pół laski wanilii, pół cytryny, lód konsu...

Więcej »

Zupa z kurczakiem i miętą

Składniki:

  • oliwa z oliwek
  • 3 piersi z kurczaka
  • 50 g ryżu basmanti
  • cebula
  • 4 ząbki czosnku
  • świeża mięta
  • 2 żółtka
  • mąka
  • 450 g jogurtu greckiego
  • słodka papryka, sól, pieprz
Mięso oprószamy solą i pieprzem. W dużym rondlu rozgrzewamy oliwę i obsmażamy kurczaka. Wlewamy 1 l wody, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy na małym ogniu 30 minut. Ryż wsypujemy do miski, zalewamy taka ilością wody, aby go przykryła, odstawiamy na 30 minut, odcedzamy. Ugotowane piersi wyjmujemy, studzimy i kroim...

Więcej »

Raki

Raki . Wskazówki ogólne Raki są uważane na Zachodzie za jeden najwykwintniejszych przysmaków, o który coraz trudniej. Ponieważ rak może żyć tylko w wodzie nieskażonej ściekami przemysłowymi, wzrastająca ilość ośrodków przemysłowych powoduje jego zanikanie. W naszym kraju rak jeszcze się utrzymuje. Istnieje kilka odmian raków, z których w Polsce znana jest tylko jedna. Raki łowi się zwykle w okresie od maja do sierpnia. Są wówczas najsmaczniejsze. Kupując raki należy wybierać sztuki żywe w ciemnej, prawie czarnej skorupce skorupka zielonkawa jest dowodem gorszej jakości raka, o m...

Więcej »

Zobacz też:

pizza na wypasie fedeńczak benfotiamina pizza z radości pizza od łysego kraków pizza u rudika śledzie w zalewie octowej siostry anieli pizza z nowolipek pizza u dziada pizza bez drożdży kwestia smaku pizza od łysego pizza na wypasie ursus pizza od górala kraśnik pizza po zbóju makaron do rosołu własnej roboty makaron na szybko z niczego pizza po byku pizza na barskiej blachodachówki gontopodobne dobrzemitu makaron bez glutenu biedronka w garnku wrze woda aw niej gotuje się makaron makaron bez jajek lubella makaron do lasagne gotować czy nie

Unieruchomiamy konczyne w duzym opatrunku gipsowym

Raki z wody . Raki wyszorować, trzymając ręką za korpus, zwracając uwagę na najbardziej zabrudzony spód raka w miejscu osadzenia nóżek. Następnie należy raki wypłukać, zmieniając kilkakrotnie wodę lub pod strumieniem wody bieżącej. Zagotować wodę z dodatkiem umytego kopru, pietruszki i soli. Do wrzątku wrzucić żywe raki i gotować pod przykryciem 10-15 min. Ugotowane wyjmować łyżką cedzakową. Ułożyć na półmisku, udekorować zielonymi listkami pietruszki lub sałaty. Podawać jako przystawkę. Raki w majonezie 30-40 raków, 3/4 szklanki majonezu, pół pęczka kopru 15-20 raków...

Więcej »
http://www.infekcjeintymne.edu.pl 751# , #polędwica z indyka kwestia smaku , #pomysły na przekąski na imprezę , #zupa fasolowa tradycyjna przepis , #ciasta z galaretkami bez pieczenia , #przepisy na filet z dorsza , #pieczony kurczak kwestia smaku , #ciasto zebra kwestia smaku , #gofry wytrawne przepis , #zupa marchewkowa przepisy , #żurek śląski przepisy ,