gołąbki bez zawijania na patelni

Sałatka mięsno-kalafiorowa

Składniki dla 4 osób:

  • pół główki kalafiora
  • przyprawy: cukier, sól, kolorowy i czarny pieprz
  • 3 dymki
  • 1 papryka żółta
  • 1 papryka czerwona
  • 1 papryka zielona
  • 15 dag pomidorków koktajlowych
  • 15 dag polędwicy wołowej lub pieczeni, która pozostała z obiadu
  • koperek
  • ocet winny, oliwa
Kalafior umyj, podziel na małe różyczki, odetnij ogonki i wrzuć na osolony wrzątek. Gotuj 10 minut. Wyjmij na sito, przelej zimną wodą i pozostaw do ostudzenia. Dymkę umyj, osusz papierowym ręcznikiem kuchennym i p...

Więcej »

Zupa rakowa

Zupa rakowa . Raki wyszorować, wypłukać, zmieniając kilkakrotnie wodę, lub pod strumieniem wody bieżącej. Wrzucać raki do wrzącej osolonej wody z koprem i nacią pietruszki i gotować ok. 10 min. Umyte warzywa obrać, opłukać, pokrajać i poddusić z dodatkiem połowy masła, zalać wrzącą wodą, osolić, ugotować. Kleszcze i szyjki ostudzonych raków obrać ze skorupek. Skorupki podsuszyć w letnim piekarniku, następnie utłuc, poddusić z resztą masła, dolać wody i dusić pod przykryciem ok. 20 min. Wywar z jarzyn i skorupek przecedzić, dodać mięso z szyjek i kleszczy (pokrajać wzdłuż na po...

Więcej »

Zupa rakowa z zóltkami

Zupa rakowa z żółtkami . Raki i wywar z jarzyn oraz skorupek przygotować jak wyżej. Ugotowane jarzyny przetrzeć przez sito, połączyć z wywarem z jarzyn. Dodać drobno posiekane mięso z szyjek rakowych i kleszczy. Zagotować, odstawić, zaciągnąć surowymi żółtkami. Dodać pół pęczka posiekanego kopru. Przyprawić do smaku solą. Podawać w filiżankach z groszkiem ptysiowym lub paluszkami z ciasta francuskiego. Zupa rakowa na rosole 10-15 raków, łyżka masła 2,5 szklanki chudego rosołu 1,5 pęczka naci pietruszki, 1,5 pęczka kopru sól do smaku. Żywe raki wyszorować szczotką i dokładnie wy...

Więcej »

Zobacz też:

pizza na wypasie fedeńczak benfotiamina pizza z radości pizza od łysego kraków pizza u rudika śledzie w zalewie octowej siostry anieli pizza z nowolipek pizza u dziada pizza bez drożdży kwestia smaku pizza od łysego pizza na wypasie ursus pizza od górala kraśnik pizza po zbóju makaron do rosołu własnej roboty makaron na szybko z niczego pizza po byku pizza na barskiej blachodachówki gontopodobne dobrzemitu makaron bez glutenu biedronka w garnku wrze woda aw niej gotuje się makaron makaron bez jajek lubella makaron do lasagne gotować czy nie

Brak snu: problemy kliniczne, farmakologia i efekty utraty snu

Mleko zawiera prawie wszystkie znane witaminy, zwłaszcza witaminę A i B2. Witaminy A jest szczególnie dużo w śmietance (rozpuszcza się w tłuszczu), witaminy B2 - w mleku zbieranym (rozpuszcza się w wodzie). Mleko jest także wystarczającym źródłem witaminy B1 oraz zwykle także witamin D i C. Zawartość witamin D i C jest większa w lecie, w zimie i na wiosnę jest mała i na ogół należy małym dzieciom zapewnić także inne źródło tych witamin. Gołogorskij w 1948 badał zawartość witaminy A w mleku po udoju, w mleku rynkowym i sproszkowanym. Mleko rynkowe zawierało przeciętnie 13,57 gamma % karoty...

Więcej »
http://www.merino-shoes.pl 751# , #polędwica z indyka kwestia smaku , #pomysły na przekąski na imprezę , #zupa fasolowa tradycyjna przepis , #ciasta z galaretkami bez pieczenia , #przepisy na filet z dorsza , #pieczony kurczak kwestia smaku , #ciasto zebra kwestia smaku , #gofry wytrawne przepis , #zupa marchewkowa przepisy ,