zdrowe smoothies

Beignets z jabłkami

Składniki:

  • 2 jabłka
  • 10 dag drożdży
  • 125 g mąki
  • 2 jajka
  • 200 ml mleka
  • olej
  • cynamon
  • cukier puder
  • sól
Mąkę wsypujemy do miski, dodajemy drożdże rozpuszczone w odrobinie letniej wody. Mieszamy. Dodajemy żółtka, wszystko łączymy. Powoli dodajemy mleko i znów mieszamy, aż masa na ciasto będzie gładka. Do osobnej miseczki wle...

Więcej »

Sledzie duszone z cebula

Śledzie duszone z cebulą . Śledzie wymoczyć w wodzie ok. 10 godz. Następnie zalać serwatką i moczyć jeszcze 3-5 godz. Opłukać, sprawić, zdjąć skórę, skrajać filety oddzielając ości, opłukać je i pokrajać w paski. Oprószyć mąką i usmażyć na oleju. Cebulę obrać, opłukać, pokrajać w piórka i zrumienić na pozostałym oleju, połączyć z obsmażonymi śledziami, oprószyć przyprawami, lekko skropić wod...

Więcej »

Sałtaka z pieczoną wołowiną

Składniki dla 4 osób:

  • wersja mięsna: 20 dag cienko pokrojonej w plastry pieczonej wołowiny
  • wersja wegetariańska: plasterki sera żółtego
  • 1 ogórek
  • 1 pęczek dymki
  • 4 pomidory
  • 1 puszka kukurydzy
  • przyprawy: sól, pieprz, cukier
  • olej
  • 1 cytryna
Ogórek sparz wrzątkiem, nie obieraj. Dymkę opłucz i osusz ręcznikiem papierowym. Ziel...

Więcej »

Zobacz też:

pizza na wypasie fedeńczak benfotiamina pizza z radości pizza od łysego kraków pizza u rudika śledzie w zalewie octowej siostry anieli pizza z nowolipek pizza u dziada pizza bez drożdży kwestia smaku pizza od łysego pizza na wypasie ursus pizza od górala kraśnik pizza po zbóju makaron do rosołu własnej roboty makaron na szybko z niczego pizza po byku pizza na barskiej blachodachówki gontopodobne dobrzemitu makaron bez glutenu biedronka w garnku wrze woda aw niej gotuje się makaron makaron bez jajek lubella makaron do lasagne gotować czy nie

Pompy Knorra budowane sa o osi pionowej, wskutek czego zajmuja malo miejsca

Napój dla żniwiarzy . 2 szklanki serwatki, 2 szklanki soku z kiszonej kapusty, 1 łyżka drobno siekanej zielonej pietruszki, cukier do smaku Wymieszać płyny, silnie oziębić, dodać zieleni. Doprawić do smaku. Do przenoszenia w pole najlepiej nalewać do termosów. Proporcje surowców na różne napoje warzywne ,5 kg marchwi, 0,5 kg selerów, 0,5 kg jabłek, sól do smaku, 1,5 szklanki serwatki 0,5 kg pomidorów, 0,5 kg marchwi, 1,5 szkl...

Więcej »
http://www.automarki.com.pl 751#pomysły na przekąski na imprezę , #zupa fasolowa tradycyjna przepis , #ciasta z galaretkami bez pieczenia , #przepisy na filet z dorsza , #pieczony kurczak kwestia smaku , #ciasto zebra kwestia smaku , #gofry wytrawne przepis , #zupa marchewkowa przepisy , #żurek śląski przepisy , #łosoś w porach ,