sernik kwestia smaku

Potrawy ze sledzi swiezych

Potrawy ze śledzi świeżych . Śledzie świeże gotowane Śledzie opłukać, oczyścić z łusek, sprawić, odciąć głowy, płetwy i ogony, dokładnie umyć. Przygotowane śledzie obłożyć pokrajaną w plastry cebulą i oprószyć lekko pieprzem naturalnym lub ziołowym. Odstawić w chłodne miejsce na 1 godz. Umyte warzywa obrać, opłukać, pokrajać, zalać wrzącą wodą, osolić, ugotować wywar. Do wrzącego wywaru włożyć przygotowane śledzie wraz z cebulą, dodać liść laurowy. Go...

Więcej »

Zupa rakowa z zóltkami

Zupa rakowa z żółtkami . Raki i wywar z jarzyn oraz skorupek przygotować jak wyżej. Ugotowane jarzyny przetrzeć przez sito, połączyć z wywarem z jarzyn. Dodać drobno posiekane mięso z szyjek rakowych i kleszczy. Zagotować, odstawić, zaciągnąć surowymi żółtkami. Dodać pół pęczka posiekanego kopru. Przyprawić do smaku solą. Podawać w filiżankach z groszkiem ptysiowym lub paluszkami z ciasta francuskiego. Zupa rakowa na rosole 10-15 raków, łyżka masła 2,5 szklanki chudego...

Więcej »

Pizza z koźlarzami

Składniki na 6 porcji:

  • 3 szklanki mąki
  • przyprawy: sól, pieprz, cukier
  • 5 dag drożdży
  • oliwa
  • 20 dag koźlaków
  • masło
  • koncentrat pomidorowy
  • świeży tymianek
  • 2 pomidory
  • 1 cukinia
  • pół żółtej papryki
  • listki ziół
  Mąkę przesiewamy do miski. Pokruszone drożdże zalewamy połową szklanki letniej wody i mieszamy, aż się rozpuszczą. Następnie łączy...

Więcej »

Zobacz też:

pizza na wypasie fedeńczak benfotiamina pizza z radości pizza od łysego kraków pizza u rudika śledzie w zalewie octowej siostry anieli pizza z nowolipek pizza u dziada pizza bez drożdży kwestia smaku pizza od łysego pizza na wypasie ursus pizza od górala kraśnik pizza po zbóju makaron do rosołu własnej roboty makaron na szybko z niczego pizza po byku pizza na barskiej blachodachówki gontopodobne dobrzemitu makaron bez glutenu biedronka w garnku wrze woda aw niej gotuje się makaron makaron bez jajek lubella makaron do lasagne gotować czy nie

Neurologia dziecięca i młodzieńcza

Raki z wody . Raki wyszorować, trzymając ręką za korpus, zwracając uwagę na najbardziej zabrudzony spód raka w miejscu osadzenia nóżek. Następnie należy raki wypłukać, zmieniając kilkakrotnie wodę lub pod strumieniem wody bieżącej. Zagotować wodę z dodatkiem umytego kopru, pietruszki i soli. Do wrzątku wrzucić żywe raki i gotować pod przykryciem 10-15 min. Ugotowane wyjmować łyżką cedzakową. Ułożyć na półmisku, udekorować zielonymi listkami pietruszki lub sałaty. P...

Więcej »
http://www.corforte.com.pl 751#pomysły na przekąski na imprezę , #zupa fasolowa tradycyjna przepis , #ciasta z galaretkami bez pieczenia , #przepisy na filet z dorsza , #pieczony kurczak kwestia smaku , #ciasto zebra kwestia smaku , #gofry wytrawne przepis , #zupa marchewkowa przepisy , #żurek śląski przepisy , #łosoś w porach ,