fit placki z cukinii

Słodkie szaszłyki na ciepło

Składniki na 4 porcje:

  • 1 limonka
  • 50 ml rumu
  • miód
  • cukier
  • olej
  • 2 banany
  • 3 morele
  • 3 plastry ananasa
  • 12 owoców wiśni (mogą też być czereśnie lub winogron)
  • 12 owoców liczi
  • masło
  • 1 pomarańcza
  Ze sparzonej limonki ścieramy skórkę i wyciskamy sok, usuwając pestki. Sok przecedzamy przez sito, aby usunąć resztki miąższu. W misce mieszamy rum, 3 łyżeczki miodu, 3 łyżki cukru, łyżeczkę star...

Więcej »

Fizz wisniowy

Fizz wiśniowy . 2 kieliszki Sherry Brandy, 2 szklanki wody sodowej, pół cytryny, 4 kostki cukru, lód Do kieliszków wlać Sherry Brandy, włożyć po kilka drobnych kawałeczków lodu, po plasterku cytryny i po kostce cukru, uzupełnić wodą sodową, wlewając ją po ściance naczynia. Na dnie kieliszka powinna być ciemna warstwa nie mieszać przed podaniem. Podawać ze słomkami. Fizz piperment 2 kieliszki likieru miętowego, 4 kostki cukru, pół pomarańczy lub cytryny, 2 szklanki wody sodowej, lód konsumpcyjny Na dno kieliszków włożyć po ko...

Więcej »

Tarta z brzoskwiniami

Składniki na 10 porcji:

  • 20 dag masła
  • 3 żółtka
  • 2 szklanki mąki
  • sól
  • pół szklanki cukru
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • olejek migdałowy
  • 1 opakowanie budyniu waniliowego
  • 1 puszka brzoskwiń
  • 10 dag płatków migdałowych
  Zimne masło siekamy z żółtkami. Wsypujemy mąkę, szczyptę soli, cukier oraz cukier waniliowy. Dodajemy kilka kropli olejku migdałowego. Zagniatamy kruche ciasto i formujemy z niego kulę, którą ...

Więcej »

Zobacz też:

pizza na wypasie fedeńczak benfotiamina pizza z radości pizza od łysego kraków pizza u rudika śledzie w zalewie octowej siostry anieli pizza z nowolipek pizza u dziada pizza bez drożdży kwestia smaku pizza od łysego pizza na wypasie ursus pizza od górala kraśnik pizza po zbóju makaron do rosołu własnej roboty makaron na szybko z niczego pizza po byku pizza na barskiej blachodachówki gontopodobne dobrzemitu makaron bez glutenu biedronka w garnku wrze woda aw niej gotuje się makaron makaron bez jajek lubella makaron do lasagne gotować czy nie

Integracja: polityka różnic w badaniach medycznych

Śledzie świeże w zalewie . Śledzie usmażyć jak w przepisie Śledzie smażone, pozostawić do ostygnięcia. Umyte i obrane warzywa opłukać, pokrajać, zalać wrzącą, osoloną wodą i gotować. Gdy będą prawie miękkie, odcedzić, zalać octem, dodać pokrajaną cebulę, posiekany czosnek i przyprawy, zagotować, dodać posiekane grzyby, wymieszać, przyprawić do smaku solą i szczyptą cukru do smaku. Gotową zalewą zalać przygotowane śledzie. Pozostawić w zimnej spiżarce lub lodówce. Podawać jako przystawkę z pieczywem. 50 ...

Więcej »
http://www.dentysta-krakow.info.pl 751#pomysły na przekąski na imprezę , #zupa fasolowa tradycyjna przepis , #ciasta z galaretkami bez pieczenia , #przepisy na filet z dorsza , #pieczony kurczak kwestia smaku , #ciasto zebra kwestia smaku , #gofry wytrawne przepis , #zupa marchewkowa przepisy , #żurek śląski przepisy , #łosoś w porach ,