przepisy na łopatka wieprzowa

Pora na pora

Składniki:

  • 1 kg pora
  • 1 duży ziemniak
  • 500 g drobno mielonego twarogu
  • 1 cebula
  • oliwa
  • masło
  • sól, pieprz
  • żelatyna
  • 100 ml śmietanki 30%
  • 250 ml śmietanki 18%
  • 200 g sera pleśniowego rokpol
Do garnka wlewamy śmietankę 18% i zagotowujemy. Wrzucamy pokruszony ser pleśniowy i mieszamy. Całość doprowadzamy do wrzenia, ciągle mieszając, aż sos zgęstnieje. Doprawiamy sol...

Więcej »

PRZEMIANY POSZCZEGÓLNYCH AMINOKWASOW

Glikokol łączy się z grupą karboksylową tych związków na kwas hipurowy, salicylurowy, nikotynurowy, niemających już działania trującego. Według Nikołajewa kwas fenilopropionowy, zabójczy dla zwierząt pracownianych w dawce 0,80 g na kg wagi, po połączeniu z glikokolem jest nieszkodliwy nawet w dawce 15 g/1 kg, Kwasy cykliczne powstające w wątrobie, jak cholowy, dezoksycholowy i lito cholowy, łącząc się z glikokolem tworzą kwasy żółciowe: glikocholowy, glikodezoksycholowy i glikol...

Więcej »

Salatka rakowa z selerami

Sałatka rakowa z selerami . 10-15 raków, 1,5 pączka kopru, pęczek naci pietruszki, 50 dag warzyw mieszanych (marchew, pietruszka, seler, por), 1 cebula, ok. 1 szklanka śmietany, łyżka masła, mąki, sól 10-15 raków, 1,5 pęczka kopru, pęczek naci pietruszki, 50 dag warzyw mieszanych (marchew, pietruszka, seler, por), 1 cebula, 3 żółtka, sól do smaku. Raki ugotować. Szyjki i kleszcze rakowe obrać ze skorupek. Selery ugotować, pokrajać w kostkę, wymieszać z rakami, posiekaną z...

Więcej »

Zobacz też:

pizza na wypasie fedeńczak benfotiamina pizza z radości pizza od łysego kraków pizza u rudika śledzie w zalewie octowej siostry anieli pizza z nowolipek pizza u dziada pizza bez drożdży kwestia smaku pizza od łysego pizza na wypasie ursus pizza od górala kraśnik pizza po zbóju makaron do rosołu własnej roboty makaron na szybko z niczego pizza po byku pizza na barskiej blachodachówki gontopodobne dobrzemitu makaron bez glutenu biedronka w garnku wrze woda aw niej gotuje się makaron makaron bez jajek lubella makaron do lasagne gotować czy nie

Protoksylem

Cocktail cytrynowy . 1 cytryna, 3 łyżki cukru, 2 żółtka, 1 buteleczka śmietanki 10-procentowej, 2 kieliszki rumu Żółtka utrzeć z cukrem. Do masy dodać sok z cytryny, śmietankę i rum. Wszystko dokładnie wymieszać, najlepiej w mikserze. Podawać w płaskich kieliszkach, oprószając skórką otartą z cytryny (skórkę otrzeć z cytryny przed wyciśnięciem soku). Cobbler wiśniowy Pół szklanki soku wiśniowego lub nektaru, 2 kieliszki wiśniówki, 2 łyżeczki soku z cytryny, 1 s...

Więcej »
http://www.logopedawarszawa.org.pl 751#pomysły na przekąski na imprezę , #zupa fasolowa tradycyjna przepis , #ciasta z galaretkami bez pieczenia , #przepisy na filet z dorsza , #pieczony kurczak kwestia smaku , #ciasto zebra kwestia smaku , #gofry wytrawne przepis , #zupa marchewkowa przepisy , #żurek śląski przepisy , #łosoś w porach ,