indyk w panko

Makaron z wędzonym łososiem i orzechami włoskimi

Składniki na 2 porcje: Składniki na 2 porcje:

  • 150 g makaronu typu muszelki
  • 150 g wędzonego łososia
  • 4 orzechy włoskie
  • pół cebuli
  • 2 ząbki czosnku
  • kilka kaparów
  • 4 łyżki płynnej śmietany kremówki
  • sól, świeżo zmielony pieprz
  • oliwa z oliwek
  • białe wino
  • świeża bazylia
Na patelni rozgrzewamy 4 łyżki oliwy z oliwek, wrzucamy obraną i pokrojoną w kostkę cebulę, obrany i posiekany...

Więcej »

Sledzie swieze po pomorsku

Śledzie świeże po pomorsku . 1 kg śledzi, 2 łyżki smalcu, 50 dag pomidorów, 2 cebule, sól, pieprz lub sproszkowana papryka, cukier 75 dag śledzi, 50 dag gąsek lub maślaków, 3 cebule, 15 dag oliwy lub smalcu, pół pęczka naci pietruszki, sól, pieprz, 3 łyżki mąki, pół szklanki śmietany Obrane warzywa opłukać i zetrzeć na tarce o dużych otworach, wymieszać z połową oliwy (oleju), osolić i udusić, skrapiając w razie potrzeby wodą. Do miękkich warzyw dodać pastę pomidorową. Doprawić do smaku sol...

Więcej »

Idea domowej pizzy

width=480Przygotowanie pizzy w domu ma sens, nawet gdy najbliższa pizzeria z ofertą dostawy lub włoska knajpka znajdują się tuż za rogiem. Powód? Zrobienie pizzy jest bardzo proste, a przy tym dostarcza dużo radości. Dzieci bardzo lubią pomagać przy zagniataniu ciasta i dobieraniu dodatków. Nie należy zniechęcać się tym, że przygotowanie masy wymaga użycia drożdży – to naprawdę nic trudnego i czasoch...

Więcej »

Zobacz też:

pizza na wypasie fedeńczak benfotiamina pizza z radości pizza od łysego kraków pizza u rudika śledzie w zalewie octowej siostry anieli pizza z nowolipek pizza u dziada pizza bez drożdży kwestia smaku pizza od łysego pizza na wypasie ursus pizza od górala kraśnik pizza po zbóju makaron do rosołu własnej roboty makaron na szybko z niczego pizza po byku pizza na barskiej blachodachówki gontopodobne dobrzemitu makaron bez glutenu biedronka w garnku wrze woda aw niej gotuje się makaron makaron bez jajek lubella makaron do lasagne gotować czy nie

Architektura 21szego wieku : 5. Festiwal Żywych Architektur w Montpellier

Mleko kwaśne. W temperaturze pokojowej mleko, które stoi dłuższy czas, zsiada się pod wpływem działania bakterii kwasu mlekowego, z laktozy wytwarza się kwas mlekowy. Gdy zawartość kwasu mlekowego dojdzie do 0,2 %, łączy się on z wapniem tworząc mleczan wapniowy, a uwolniona kazeina ścina się na galaretowatą masę. Mleko kwaśnieje najprędzej w temperaturze +250 °C (dlatego w lecie mleko kwaśnieje prędzej). Mleko kwaśne jest smaczne, zawiera więcej witaminy C niż mleko zwykłe. Rozwój bakterii kwas...

Więcej »
http://www.medycynaestetyczna.edu.pl 751#polędwica z indyka kwestia smaku , #pomysły na przekąski na imprezę , #zupa fasolowa tradycyjna przepis , #ciasta z galaretkami bez pieczenia , #przepisy na filet z dorsza , #pieczony kurczak kwestia smaku , #ciasto zebra kwestia smaku , #gofry wytrawne przepis , #zupa marchewkowa przepisy , #żurek śląski przepisy ,