Kruszon

Kruszon . Pół butelki białego wina, 1 kieliszek koniaku, 20 dkg cukru, 1 pomarańcza, 1 cytryna, 2-3 szklanki wody. sodowej, lód Wino, koniak i wodę sodową wymieszać z cukrem, dodać pomarańczę i cytrynę umyte i pokrajane w plastry. Dodać lód. Podawać w szklanych wazach, z łyżkami do czerpania Iub w szklanych dzbankach. Nalewać do szklanek z kawałeczkami lodu. Podawać słomki. Kruszon z różnych owoców (na 10-12 osób) 1 butelka wina białego, 1 kieliszek rumu, 3-4 szklanki wody sodowej, 20 dkg cukru, 2-3 brzoskwinie, 1 szklanka świeżych truskawek, pół szklanki soku porzeczkowego, lód Wino, rum, wodę sodową wymieszać z cukrem. Dodać brzoskwinie umyte i pokrajane w cienkie plastry, sok porzeczkowy oraz umyte całe truskawki, (jeśli bardzo duże przekrajać na połówki). Dodać kawałki lodu. Podawać w wazach z czerpakami, lub w szklanych dzbankach. Nalewać tak, aby do każdej szklanki, trafił kawałek lodu. Podawać słomki. [patrz też: potrawy makaronowe, Pizza zamość, restauracja katowice ]

Tags: , ,

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)