Grzybowy krupnik

Składniki na 4 porcje:

  • 40 dag łopatki
  • 1 marchewka
  • pół pora
  • przyprawy: ziele angielskie, liść laurowy, vegeta, pieprz, sól
  • 20 dag grzybów leśnych
  • 2/3 szklanki kaszy perłowej
  • 3 ziemniaki
  • koperek
  • cebula
  • masło

 

Łopatkę zalewamy 1 l wody, dodajemy obraną marchewkę, oczyszczony por oraz listek laurowy i ziele angielskie. Gotujemy 30 minut. Wywar odcedzamy. Grzyby czyścimy, myjemy i kroimy na kawałki. Kaszę płuczemy i wsypujemy do czystego wywaru. Dodajemy obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki oraz grzyby, doprawiamy szczyptą vegety. Gotujemy 20 minut. Na 5 minut przed końcem gotowania wkładamy startą ugotowaną marchewkę, pokrojone mięso, zrumienioną na maśle cebulę, doprawiamy solą i pieprzem, posypujemy koperkiem.

[patrz też: szamba betonowe, płytki podłogowe, drzwi stalowe ]

Tags: , ,

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)