Grzanki z masa z wedzonego sledzia

Grzanki z masą z wędzonego śledzia . Śledzie obrać ze skóry, odrzucić głowy, oczyścić dokładnie jamę brzuszną, wybrać ości, mięso drobno posiekać. Śmietankę zagotować, wsypać tartą bułkę, gotować chwilę, aż zrobi się jednolita, gładka masa. Masę zaciągnąć żółtkami, a gdy wystygnie, wymieszać z posiekanymi śledziami, doprawić pieprzem. Bułkę pokrajać wzdłuż na cienkie płaty (plastry), które wyrównać, skropić mlekiem, posmarować przygotowaną masą. Na posmarowanym płacie położyć następny również skropiony mlekiem, przycisnąć i posmarować masą, następnie posypać utartym serem. Pokrajać w poprzek na małe kanapki. Ułożyć je na blasze wysmarowanej masłem, wstawić do gorącego piekarnika i zapiec. Podawać natychmiast po zrumienieniu. [patrz też: przepisy na nalewki, pizza Poznań, restauracja puławy ]

Tags: , ,

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)