Flip morelowy lub brzoskwiniowy

Flip morelowy lub brzoskwiniowy . Żółtka utrzeć z cukrem. Do masy dodać likier, sok cytrynowy i owoce bez pestek pokrajane w paski. Wymieszać. Podawać w kieliszkach, dokładając lód w drobnych kawałeczkach, ze słomką i łyżeczką. Cocktail z białego wina szklanki wina białego półsłodkiego, 3 żółtka, 3 łyżki cukru, l kieliszek likieru ziołowego, pół szklanki soku ananasowego Żółtka ubić z cukrem, dodać wino, likier, sok ananasowy oraz lód w drobnych kawałkach. Wszystko wymieszać. Podawać w wysokich szklankach, ze słomką. Cocktail mleczno-ananasowy 1 szklanka mleka, 2 plastry ananasa z kompotu, l jajo, l łyżka soku cytrynowego, 2 łyżki cukru, 2 kieliszki rumu lub koniaku, pół szklanki lodu konsumpcyjnego Jajko utrzeć z cukrem, dodać mleko, sok z cytryny, rum lub koniak, sok z kompotu ananasowego. Wszystko dobrze wymieszać. Podawać w wysokich kieliszkach, na wierzch cocktailu włożyć pół plastra ananasa. Podawać z łyżeczką lub słom ką. [patrz też: restauracja olsztyn, restauracja Wieliczka, restauracja puławy ]

Tags: , ,

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)