Fizz porzeczkowy

Fizz porzeczkowy . 1 szklanka wina porzeczkowego, pół szklanki szampana, lód konsumpcyjny, woda sodowa Wino porzeczkowe (może być domowej roboty) wlać do kieliszków. Włożyć po kilka kawałeczków lodu i uzupełnić kieliszek szampanem wodą sodową. Podawać ze słomkami. Fizz pomarańczowy 1 szklanka soku pomarańczowego mało słodzonego, 1 szklanka szampana półsłodkiego, 4 kostki cukru, lód konsumpcyjny, skórka pomarańczowa, woda sodowa Skórkę z ćwierci pomarańczy umyć, skroić (tylko sam wierzch) i cienko pokrajać (jak makaron). Dodać do każdego kieliszka trochę pokrajanej skórki, po jednej kostce cukru, po kilka kawałeczków lodu, dodać soku pomarańczowego i uzupełnić szampanem i wodą sodową. Podawać ze słomkami. [patrz też: zbiorniki przeciwpożarowe, Pizza zamość, barman na wesele ]

Tags: , ,

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)