Farsz do pierogów z kapustą i grzybami

Składniki:

  • 1 kg kapusty kiszonej
  • 40 g suszonych grzybów
  • 1 cebula
  • 3 liście kaurowe
  • 4 ziarenka ziela angielskiego
  • sól, pieprz
  • 1 marchew
  • oliwa z oliwek

Grzyby opłucz i namocz w gorącej wodzie, pozostaw na 30 minut. Po tym czasie grzyby odcedź i bardzo drobno posiekaj. Wodę z grzybów pozostaw. Kapustę wypłucz, odciśnij i zalej wodą. Dodaj liście laurowe, ziele angielskie, wodę po grzybkach i gotuj kapustę do miękkości. Marchew zetrzyj na drobnych oczkach i dodaj do gotującej się kapusty. Ugotowaną i przestudzoną kapustę drobno pokrój, wczesniej wyjmij liście laurowe i ziele angielskie. Na patelni rozgrzej oliwę i dodaj drobno posiekaną cebulę Gdy cebula się zeszkli dodaj grzyby i kapustę. Przesmaż razem 10 minut. Dopraw solą i pieprzem. Odstaw farsz do ostygnięcia. Jeśli farsz będzie za suchy, dodaj 3 łyżki oliwy. [więcej w: trener personalny, gabinet ginekologiczny, badanie emg warszawa ]

 

Tags: , ,

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)