Do podgrupy drugiej wchodza napoje czesto nazywane sorbetami

Do podgrupy drugiej wchodzą napoje często nazywane sorbetami. Są to napoje o konsystencji zawiesistej, nieprzezroczyste, często intensywnie kolorowe, zdecydowanie słodkie i aromatyczne. Można je urozmaicać dodatkiem owoców. Podaje się je z reguły porcjowo w płaskich, dużych kieliszkach lub w małych szklaneczkach. Szprycer 1 szklanka wina białego, 1-2 szklanki wody sodowej, lód Do szklanego dzbanka wlać wino i wodę sodową. Dodać lód konsumpcyjny. Podawać na tacy. Obok dzbanka ze szprycerem ustawić szklanki. Do szprycera podawać słomki. Jest to najmniej skomplikowany napój chłodzący z dodatkiem alkoholu, bardzo dobrze gaszący pragnienie i orzeźwiający. Jest często używany szczególnie przez mężczyzn. [podobne: makaron na szybko z niczego, pizza na barskiej, pizza u dziada ]

Tags: , ,

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)

Powiązane tematy z artykułem: makaron na szybko z niczego pizza na barskiej pizza u dziada