Cocktaile

Cocktaile . Napoje chłodzące, zwane cocktailami oraz częściej podawane na przyjęciach i spotkaniach, a nawet w kawiarniach można sporządzać w dużym wyborze z bardzo różnorodnych surowców. Sztuka w tym, aby dobrać smakowo produkty, które harmonizują ze sobą lub wzmacniają określony smak i kolor. Ponadto produkty należy tak dobierać, aby chociaż jeden był bardziej aromatyczny i tak mocny, aby nadał zapach całemu zestawowi. Cocktaile mogą być zrobione z owoców świeżych, z kompotów, z nektarów owocowych i soków owocowych. Innym zasadniczym składnikiem są produkty mleczne, jak mleko słodkie lub kwaśne, kefir, śmietanka, maślanka i serwatka. Do zagęszczania cocktailu używane są żółtka lub całe jaja utarte z cukrem. Zakwaszać można cytryną, kwaśnymi owocami lub kwaskiem cytrynowym. Do gotowych już cocktailów dodaje się małą ilość alkoholu, a do oziębienia lód. [patrz też: pizzeria Wieliczka, szyny prądowe, podesty magazynowe ]

Tags: , ,

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)

Powiązane tematy z artykułem: pizzeria Wieliczka podesty magazynowe szyny prądowe