Cocktail z kompotu morelowego

Cocktail z kompotu morelowego . 0,25 l kompotu morelowego, 1 szklanka mleka, 1 jajo, 1,5 łyżki cukru, ćwierć szklanki koniaku lub rumu, kwasek cytrynowy do smaku, drobny lód Jajo z cukrem utrzeć lub ubić w mikserze. Dodać kompot morelowy (morele bez pestek), mleko, kwasek cytrynowy, koniak lub rum, lód. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Podawać w wysokich szklankach lub płaskich kieliszkach. Cocktail kawowy 1 jajo, 2 łyżki cukru, 2 szklanki mleka, 1 małe opakowanie kawy marako, 2 kieliszki likieru Cacao Choix: lub koniaku, kawałeczki lodu. Jajo utrzeć lub ubić z cukrem w mikserze. Do ubitej masy dodać mleko, wsypać kawę, wlać likier lub koniak, dodać lód. Wszystko wymieszać. Podawać w wysokich szklankach lub specjalnych płaskich kieliszkach. Cocktail waniliowy 2 jaja, 3 łyżki cukru, 2 szklanki mleka, laska wanilii, pół cytryny, 2 kieliszki rumu, lód Jaja z cukrem ubić w mikserze. Do masy dodać mleko, wanilię rozpołowioną wzdłuż, sok z c ytryny, rum i lód. Wszystko wymieszać. Podawać w specjalnych wysokich szklankach lub kolorowych kamiennych kubkach. [podobne: przepisy kulinarne, barman na wesele, Restauracja w Olsztynie ]

Tags: , ,

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)