Cocktail orzechowy

Cocktail orzechowy . 2 łyżki orzechów włoskich łuskanych, 2 szklanki mleka, 2 łyżki cukru, 2 łyżki 20-procentowej śmietanki, 1 łyżeczka kakao, 2 kieliszki rumu, lód konsumpcyjny Orzechy z połową mleka i cukrem rozetrzeć w mikserze. Dodać resztę mleka, śmietankę, kakao i rum oraz drobny lód konsumpcyjny. Wszystko wymieszać. Podawać w wysokich szklankach. Cocktail ratafia 1 jajo, 2 łyżki migdałów. l szklanka różnych owoców (poziomki, maliny, wiśnie, winogrona, morele Itp.), 1 szklanka wina białego, l łyżka soku z cytryny, lód konsumpcyjny, cukier do smaku Jajko ubić z cukrem, dodać umyte owoce (pestkowe -bez pestek), wino, sok z cytryny. Wszystko dokładnie wymieszać. Do szklanek włożyć kilka kawałeczków lodu, na lód nalać cocktail. Cocktail winogronowo-karotęnowy 1 szklanka soku winogronowego, pół szklanki, soku z marchwi, l łyżka cukru, l łyżka soku z cytryny, 2 kieliszki wina białego, lód konsumpcyjny, pól gałki muszkatołowej Wymieszać sok z marchwi z winogronowym i cytrynowym, dodać cukier i wino. Do szklanek włożyć drobny lód, a następnie nalać cocktail. Posypać zmieloną gałką muszkatołową. Podawać ze słomkami, [więcej w: restauracja Wieliczka, restauracje katowice, pokaz barmański ]

Tags: , ,

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)