Cocktail morelowy

Cocktail morelowy . 0,50 kg bardzo dojrzałych moreli, 8-10 dkg cukru, sok z pół cytryny lub kwasek cytrynowy do smaku, pół szklanki wermutu, 0,5 l mleka, 1-2 kostki lodu Morele umyć, wydrylować, rozmieszać z cukrem w mikserze, następnie dodać mleko, kwas, lód, wermut i jeszcze raz krótko wymieszać. Podawać w wysokich szklankach, ze słomkami. Cocktail czekoladowy Pół tabliczki czekolady (50 g); 2 szklanki mleka, 2 kieliszki Cacao Choix, 1 łyżka cukru Czekoladę z cukrem rozpuścić w ciepłym mleku, a następnie dobrze ochłodzić. Dodać likier, wymieszać. Można nie używać miksera. Jeśli temperatura otoczenia tego wymaga, podać z kawałeczkami lodu. [podobne: restauracja katowice, obsługa barmańska, Kuchnia Polska ]

Tags: , ,

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)

Powiązane tematy z artykułem: Kuchnia Polska obsługa barmańska restauracja katowice