Cocktail cytrynowy
Cocktail cytrynowy . 1 cytryna, 3 łyżki cukru, 2 żółtka, 1 buteleczka śmietanki 10-procentowej, 2 kieliszki rumu Żółtka utrzeć z cukrem. Do masy dodać sok z cytryny, śmietankę i rum. Wszystko dokładnie wymieszać, najlepiej w mikserze. Podawać w płaskich kieliszkach, oprószając skórką otartą z cytryny (skórkę otrzeć z cytryny przed wyciśnięciem soku). Cobbler wiśniowy Pół szklanki soku wiśniowego lub nektaru, 2 kieliszki wiśniówki, 2 łyżeczki soku z cytryny, 1 szklanka lodu konsumpcyjnego w drobnych kawałeczkach Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Podawać w wysokich szklaneczkach. Do każdej szklanki włożyć 2-3 wiśnie. Można dopełnić wodą sodową. Przy szklankach podawać łyżeczkę i słomkę. [podobne: pizza na wypasie, pizza z radości, benfotiamina ]