Bułki z kurkami i maślakami

Składniki na 4 porcje:

  • 1 kg mieszanych grzybów leśnych (maślaki, kurki, podgrzybki)
  • 2 cebule
  • masło
  • śmietana 18%
  • mąka
  • 4 bułeczki
  • przyprawy: sól, pieprz

 

Grzyby czyścimy, odcinamy trzony i myjemy. Większe kapelusze kroimy w plasterki. Obraną cebulę szatkujemy i wrzucamy na rozgrzane na patelni masło, lekko podsmażamy. Dodajemy pokrojone grzyby, przyprawiamy i mieszamy. Całość dusimy pod przykryciem 20 minut, następnie zdejmujemy pokrywkę, aby grzyby odparowały. Sos zagęszczamy śmietaną wymieszaną z 2 łyżkami mąki. Bułeczki przekrajamy, wydrążamy środki i napełniamy duszonymi grzybami. Od razu podajemy na stół.

[patrz też: szamba betonowe, płytki podłogowe, drzwi stalowe ]

Tags: , ,

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)